Дома

 

FAG - Schaeffler KG
Брендот ФАГ започна со генијална идеја. Кога во 1883-та година Фридрих Фишер ја конструираше првата машина за обликување кугли во Швајнфурт, Германија, за прв пат беше возможно да се прават совршено овални кугли. Оваа иновација се смета за основа на индустријата на лежишта, и поради ова ФАГ се смета за пионир во индустријата за тркалачки лежишта.

FAG Dealer Locator - Македонија

INA - Schaeffler KG
Веќе со децении, ИНА се залага за креативни иновации, инженеринг и експертиза, како и одлични односи со клиентите. Др. Георг Шафлер, кој во 1949-тата година го конструираше првите игличести лежишта допринесе тие да имаат индустриски пробив. Таа иновативност е пренесена до денешен ден и е присатна во повеќе од 35-те фабрики низ целиот свет.

INA Dealer Locator - Македонија

Timken
Тимкен постои од 1898-ма година, и е еден од најголемите производители на лежишта од Соединетите Американски Држави. Основана е од Хенри Тимкен, кој го патентирал расклопливото лежиште. Денес Тимкен е една од водечките светски производители со преку 26.000 соработници во 27 земји.

Cooper
Купер е водечкиот светски производител на разделливи лежишта. Името Купер е синоним за иновативност, решавање проблеми и инвентивност.

Eich
Eich е основан во 1915-тата година, како металопреработувачка работилница. Низ годините, Ајх прерасна во признаен светски производител и добавувач на индустриски специфични лежишта.

All rights reserved - LAGERMAX LTD. Contact Webmaster.